På sommaren lockar gårdsfester lite extra. Så länge det finns möjligheter att både strosa runt lite på egen hand, skydda sig när regnet öser ner och det finns gott tilltugg är gårdsfester i princip alltid en succé. Här kommer vi med tips på hur du får till en lyckas gårdsfest i sommar! 

För det första är det bra att du tänker på tilltugg. Vi har ramlat på en sajt som heter Bergamunken och du kan spana in den här. De erbjuder ett givet koncept för den som ska arrangera en fest, nämligen uthyrning av popcornmaskin, mjukglassmaskin och en massa annat smått och gott. Spana in deras utbud och lek med tanken: kanske kan du sälja popcorn för en femkrona och samla in pengar till välgörenhet när du ändå är i farten?

Popcorn, belysning och musik

Ett viktigt inslag på en gårdsfest är tilltugget. Vi tycker popcorn är en bra lösning eftersom risken är väldigt liten att någon är allergisk mot dem, dessutom är de varken onyttiga eller svåra för någon att tycka om – alla älskar helt enkelt det enkla och gulliga tilltugget. Självklart ska du lägga krutet på vad du ska servera popcornen i! Gärna söta bägare som du designar själv? Självklart ska du även servera gott att dricka.

Belysningen är också mycket viktig på en gårdsfest. En klassiker är att sätta upp vimplar, tyger och färgglada lampor. Vill du vara klimatsmart finns det faktiskt solcellslampor – men kom ihåg att sätta upp dem tidigt så de hinner samla på sig mycket energi. Även när det är molnigt tar lamporna till sig solenergi, så du behöver inte noja. Musiken är ännu ett viktigt inslag. Har du möjlighet är ju liveband det absolut bästa, och du kan se till att du köper in ett koncept där de även står för utrustningen om du själv inte har sådan att erbjuda. Då slipper du köpa in dyra högtalare – det kan livebandet säkert fixa om du betalar lite extra. I JP och BLT kan du läsa lite fler tips på en bra grejer att tänka på vid en gårdsfest!