Sommaren är snart här och med det innebär att vi kan vara ute i solen och ha en massa sommarkalas. Det som är så oerhört bra med sommaren är att alla goda bär finns färska och med dessa kan vi dekorera alla våra bakverk som vi bjuder gästerna på.

2009911-jordgubbstarta

För några månader sedan skrev vi om hur man anordnar ett kalas på bästa sätt och vad man bör bjuda på i sötsaksväg.

”På kalas så bjuds det allt som oftast på godsaker. Och när det kommer till kakor så finns det en sort som är lite festligare än andra, nämligen macarons!” Läs mer.

Gör något enklare

Macarons är förmodligen det godaste som finns i bakväg men de är inget som amatören rör ihop på en halvtimme, de kräver verkligen mycket skicklighet och lite tid. Ska man ha ett enkelt kalas kanske de därför inte är det allra bästa att laga ihop, speciellt inte om man inte är en van bagare. Det finns dock riktigt enkla recept på bakverk och nu när sommaren börjar närma sig och alla smarriga bär börjar växa i Sverige, blir bakningen ännu lättare.

Gör sommarklassiker

I Göteborgs-Posten tipsar en dessertkreatör om våren och sommarens allra godaste och enklaste bakverk. Hon tipsar bland annat om sommarklassikern gräddtårta, som alla faktiskt kan lyckas med. Det som krävs är endast att man gör en enkel sockerkaksbotten som kräver få ingredienser och som det nästan är omöjligt att misslyckas med. Fyllnigen kan bestå av allt ifrån enbart grädde, till marsansås eller sylt som finns att köpa färdig. Tårtan dekoreras sedan med grädde och färska jordgubbar.