När man får välja sin favoritsötsak är det många som väljer choklad. Efterfrågan på choklad är så hög att det börjat bli brist och detta har gjort att chokladen blivit mer stöldbegärlig de senaste åren.

1088080-chocolates

När livsmedelsaffärer råkar ut för stölder är det oftast någon som stulit choklad, rapporterar svd.se. Enligt nya siffror från Svensk Handel stjäls det årligen varor i livsmedelsaffärerna för runt 3,2 miljarder kronor. De stulna varorna säljs sedan vidare till Sverige och utomlands. Stölderna har affärerna nu försökt få bukt på genom att stöldmärka chokladen.

Chokladen blir dyrare

Choklad är alltså så pass populärt att det är en utav de vanligaste stöldvarorna. Framförallt handlar det som sagt om välorganiserade ligor som säljer vidare chokladen. Det råder nämligen en liten brist på choklad och underskottet har gjort att man fått öka priset på choklad med 60 procent sedan 2012. Varför underskottet finns är på grund av att efterfrågan på choklad fullkomligt rusat, samtidigt som kakao-odlarna inte klarar av att hålla jämna steg med ökningen. Läs mer. Det är alltså inte helt konstigt att chokladen har blivit mer stöldbegärlig när den blivit mer exklusiv.

Alla älskar choklad

Även om chokladen har blivit lite dyrare, är den fortfarande rätt billig med tanke på hur god den är. De flesta uppskattar god choklad och sötsaken är väldigt populär att ge bort. Den som vill skicka en bit choklad till någon den tycker om, kan göra det via https://www.godisboxen.se/ och nu när det snart är mors dag, kan chokladen vara en utav de bästa presenterna att ge bort. När mammor har fått lista vad de vill ha på mors dag, kommer chokladen högt upp på listan (källa), och det är inte speciellt konstigt med tanke på hur underbar chokladen faktiskt är!