För att göra en dessertupplevelse till något utöver det vanliga krävs att man har en god och passande dryck till. Men när det kommer till dessertvin går konsumtionen stadigt nedåt. Vi föredrar nuförtiden någon annan typ av dryck till våra sötsaker.

I Svenska Dagbladet kan man läsa att intresset och försäljningen av dessertviner dalar. Bakgrunden till att försäljningen av dessertvin går nedåt är faktiskt historisk. Faktum är att trenden varit nedgående i 100 år. Varför den har gått nedåt tror experter beror delvis på att vi i som vi lever i dag redan får mängder av sockerchocker från andra håll. Vi vill helt enkelt inte ha mer sött än det som finns. Att dessertvinerna skulle försvinna helt och hållet tror dock experterna är osannolikt eftersom dessa viner är väldigt goda till sötsaker och många fortfarande tycker det.

Väljer mer krispigt vin

Men vad dricker vi då istället till våra sötsaker när vi går bort på fin middag? Många väljer att byta ut dessertvinet mot ett vitt vin som är lite torrare. De vill helt enkelt få mer kontrast till sötsakerna genom att välja ett vin som är mer krispigt. Är man intresserad av att hitta bra vita viner att äta till desserter kan man kika på http://www.vingruppen.se/Wineagency/info/Populara-Produkter/Vitt-vin/. Alternativt kan man självklart klicka här och möjligtvis hitta ett bra dessertvin för att hålla traditionen vid liv.

Kaffe en favorit1831811-print

Den som inte vill ha alkohol till sin dessert dricker med största sannolikhet kaffe till sina sötsaker. Kaffet som dryck ligger nära till hjärtat för de flesta svenskar och många som äter fika eller dessert klarar sig inte utan sin kopp kaffe till. Svenskarna dricker faktiskt näst mest kaffe i hela världen (källa) och det är inte konstigt med tanke på hur ofta vi vill dricka vår magiska dryck.