När barnkalaset ska ordnas är det mycket att hålla reda på. Och höjdpunkten är förmodligen tårtan som kommer in i slutet. Det kan dock vara lite svårt att fixa en tårta som ser proffsig ut. Här får du tips på hur du kan pimpa kalaset och tårtan med ganska små medel.

Börja med att titta efter dekorationer och utstyrslar för att få kalaset att kännas inbjudande för barnen. Och när du ändå är i färd med att hitta deko så kan du passa på att fundera ut vad du vill sätta på tårtan. Ett tips är att titta vidare på https://kalasdekorationer.se/tartdekorationer och få inspiration.

gräddtårtaGör tårtan till ett proffsbak!

En hemmagjord tårta är oftast godare att äta men den kan se lite trist och oaptitlig ut ibland. Som du vet älskar barn roliga saker och pynt på det de äter och det går till och med att få i barn de otäckaste grönsakerna bara de ser kul ut. Tårtdekorationer behöver inte vara ätbara men det är visserligen en fördel om de är det – åtminstone till viss del. Tårtdekorationer kan du både köpa online till ett billigt pris eller göra själv, kanske tillsammans med de små.

Vad kan du sätta på tårtan?

Så – frågan är vad för dekorationer du faktiskt kan piffa upp din tårta med. Tänk på att det är barn som ska äta den främst av alla så gör inte alltför avancerade detaljer med konstiga smaker. Ett tips är att köra tårta på tårta och dekorera med glaserade kakor som barnen får hjälpa till med. Kanske göra maränger och fixa till ansikten eller pepparkakor att lägga på toppen som glaseras med de olika namnen. Med sockerdeg och färgad marsipan kan du också skära ut de gladaste av gubbar. Använd också gärna rikligt med godis i alla färger och former.

Involvera alla barnen i dekorationerna genom att kanske sätta allas namn på tårtan eller lägga dit något som påminner om något de alla har gemensamt.